Altijd met?

Continu verbeteren is een keiharde kerncompetentie

Altijd met continu verbeteren

Volgende stap

Continu verbeteren is een keiharde kerncompetentie

Was het vroeger voldoende als je gewoon goed was in je vak, tegenwoordig wordt er steeds meer verwacht van medewerkers (op welk niveau dan ook). Ze moeten meedenken met de organisatie. Hoe kan ik helpen mijn proces te verbeteren? Hoe kan ik zorgen dat we sneller, beter, goedkoper of duurzamer werken? Wat kan ik doen om de organisatie succesvol te laten zijn?

Om die nieuwe rol goed te kunnen invullen, hebben medewerkers nieuwe kennis en vaardigheden nodig. Kennis over continu verbetermethodes als Lean, Operational Excellence, Six Sigma, en vaar- digheden om verbetertools als Kaizen, SMED en 5S toe te kunnen passen in de dagelijkse praktijk.

Bovendien wordt van de medewerkers verwacht dat zij flexibeler zijn. De loopbaan voor het leven ligt al lang in het verleden. Employability, levenslang leren en duurzame inzetbaarheid zijn begrippen van deze tijd. En daar hoort een medewerker bij die over alle relevante kerncompetenties beschikt die hem of haar overal inzetbaar maken. Continu verbeteren is zo’n kerncompetentie.

Daarom zit in elke opleiding, training of workshop van You Uni het element continu verbeteren standaard ingebouwd (of vormt het zelfs de basis). Altijd met, dus! Tenzij u het zonder wilt. Maar waarom zou u uw medewerkers de kans ontnemen om zich helemaal klaar te stomen voor de toekomst?

Opleidingen