lEARNING & DEVELOPMENT ADVIES

human capital development

Echt ontwikkelen van uw human capital vraagt om koppeling van leerdoelen en operationele doelen

Echt ontwikkelen van uw human capital gaat verder dan HR. Echt ontwikkelen vraagt om een gerichte
afstemming tussen de vraag naar kennis en kunde uit de operationele afdelingen en het aanbod
van trainingen, cursussen, workshops en opleidingen. Oftewel; een koppeling tussen leerdoelen en
operationele doelen. Deze volgende stap op HRM-gebied (vaak aangeduid met de term Learning &
Development), gaat uw organisatie echt helpen bij het behalen van haar doelen. Maar beschikt uw
organisatie ook over de benodigde kennis en kunde om L&D daadwerkelijk vorm te geven?

De operationele vraag staat centraal, maar wat is die vraag eigenlijk?
Vanuit de organisatiedoelen krijgt de afdeling Operations haar eigen specifieke doelen toegewezen. Bijvoorbeeld: meer flexibiliteit, hogere aantallen, betere kwaliteit, kleinere badges, kortere doorlooptijden, lagere kosten. Om aan die doelen te kunnen voldoen heeft de afdeling regelmatig behoefte aan nieuwe kennis en kunde. Ze heeft dus een hulpvraag die vaak wordt neergelegd bij de afdeling HR.
Die hulpvraag is echter niet altijd even duidelijk. Enerzijds omdat Operations niet op de hoogte is van het opleiding-, en trainingsaanbod, en dus niet kan aangeven dat ze behoefte heeft aan training X of opleiding Y. Anderzijds omdat, zo blijkt in de praktijk, de afdeling HR het lastig vindt de vertaling vanuit de operationele termen naar concrete leertermen te vertalen.

You Uni stemt helpt vraag en aanbod op elkaar af te stemmen
Vanuit haar brede en up to date L&D kennis en ervaring vanuit zowel de opleidings- als de bedrijfskant, weet You Uni als geen ander vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Dankzij onze unieke 8-velden methode weten wij de hulpvraag te vertalen naar concrete leerdoelen. Door onze uitgebreide kennis van de opleidingen kant, weten we die leerdoelen steeds te koppelen aan de juiste training, curus, workshop of opleiding. De 8 velden methode en onze zeer praktijkgerichte manier van kennisoverdracht, zorgen er bovendien voor dat uw organisatie direct profijt heeft van de nieuwe opgedane kennis en kunde. We kunnen u dus desgewenst geheel op dit gebied ontzorgen. Maar liever nog leren we u hoe u het L&D proces zelf optimaal kunt laten verlopen.

Hoe kunnen we u concreet ondersteunen?
De mate waarin en de manier waarop we u kunnen ondersteunen is afhankelijk van hoe u momenteel uw HR-proces heeft ingericht. Beschikt u bijvoorbeeld al over een ervaren HR-afdeling, dan kunnen we hen ondersteunen met:
• L&D Advies;
• Opleidingscoördinatie;
• Opleidingsmanagement;
• Concrete bestaande trainingen, cursussen en workshops op alle niveau’s en (MBO) opleidingen;
• Het opzetten van maatwerk trainingen, cursussen, en workshops.
Is de HR-kant van uw organisatie nog wat minder ver ontwikkeld, dan kunnen we u wellicht ook helpen bij het onderzoeken van de opleidingsbehoefte. Of we kunnen u helpen die HR-kant juist verder te ontwikkelen. Bovendien kunnen we u helpen bij het vinden en verzilveren van eventuele subsidiemogelijkheden. You Uni maakt namelijk onderdeel uit van de You Improve groep, waaraan ook Finestri Subsidiemanagement is gelieerd.

Wat vergt onze ondersteuning?
Tijdens een eerste training maakt u kennis met de 8-velden methode. We voeren op basis van de methode een scan uit voor uw hele organisatie en werken 1 werkplek volgens de methode uit. Deze eerste training neemt twee dagen in beslag en vergt een investering van € 3.000,- (excl. BTW). Het resultaat van de scan is een begroting voor de implementatie van de 8 velden methode voor uw hele organisatie.

Meer weten?
Neemt u gerust en vrijblijvend contact op met ons. Bel of mail voor een afspraak:
• Bart Jan van Collenburg – bjvancollenburg@you-uni.com. – +31 (0)88 33 66 55
• Jos Nikkessen – jnikkessen@you-uni.com – +31 (0)6 316 977 14

 

Nieuwsflitsen

 • Operational excellence voor leidinggevenden

  Het is wel zo handig als leidinggevenden weten waar de mensen ‘op de vloer’ mee bezig zijn. Dus, als zij (of een deel ervan) worden geschoold in, en aan de slag gaan met continu verbeteren, dan moet de leidinggevende ook getraind worden. Maar om de rol van operationeel leidinggevende in een continu verbeterende organisatie goed te kunnen vervullen, moeten zij over meer dan alleen de basiskennis van Operational Excellence beschikken. Speciaal voor hen hebben we de open training ‘Operational Excellence voor Leidinggevenden’ ontwikkeld. Deze negendaagse training brengt ze alle kennis en skills bij die ze nodig hebben. Dankzij de praktische invulling van de training zijn de deelnemers na afloop in staat écht leiding te geven aan een verbeterend team. Download het leaflet >>

 • LEAN Coordinator training

  Word de interne spil in het verbeterprogramma van uw organisatie

  OE-coordinator-zwAls LEAN Coördinator speelt u een belangrijke rol in het verbeterprogramma van uw organisatie. U initiëert, managet en bewaakt de verbeterinspanningen, stimuleert en traint medewekers en rapporteert over de effecten en de kosten van het programma naar het management. Oftewel, u bent de spil in het verbeterprogramma. Tijdens de open training LEAN coördinator brengen we u de basis bij die u nodig heeft om deze rol goed te kunnen vervullen. Acht intensieve, leerzame en praktijkgerichte dagen, in een kleine groep, waarna u klaar bent om uw organisatie op gang te helpen op weg naar verspillingsvrije processen. Download het leaflet >

 • Kennismakingsworkshops

  Kennismakingsworkshops:

  Werkplekopleiden: In verband met de sterk wisselende belangstelling, prikken we een datum zodra we vijf verschillende inschrijvingen hebben. We kunnen de data dan bovendien beter afstemmen op de wensen van de belangstellenden. Heeft u belangstelling, laat het ons dan weten door het contactformulier in te vullen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief